Saját magát sodorná veszélybe

Az IMF-et is megrengetné a második görög mentőcsomag?

A Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója arra fogja kérni az IMF igazgatóságát, hogy 28 milliárd euróval járuljon hozzá a második görög mentőcsomaghoz. A testület várhatóan március 15-én dönt az összegről.

2012.03.11 13:48MTI

Az összeg arányában jóval kevesebb, mint az előző csomag esetében: a 130 milliárdos EU-IMF-hitel 21,5 százalékát teszi ki, míg az első, 110 milliárd eurós csomag 27 százalékát adta a nemzetközi pénzügyi szervezet. Az IMF igazgató tanácsa egyre inkább kockázatosnak tartja a Görögországnak való kitettséget, és nem akarja veszélybe sodorni az IMF saját pénzügyi alapjait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.