Több mint 73 ezer embertől vonták meg

Elvették a segélyt az adóhátralékosoktól Romániában

Több mint 73 ezer személytől vonták meg Romániában a szociális juttatásokat február 1-jétől, az érintettek ugyanis nem fizették ki az ingatlanra, telekre, illetve járműre kivetett adókat.

2012.02.02 14:39MTI

A román munkaügyi minisztérium szerint több mint 715 ezer személy jogosult különféle szociális juttatásokra, mintegy 10 százalékuk nem tett eleget adózási kötelezettségének.
   
Az érintettek június végéig rendezhetik adóhátralékukat, ebben az esetben ismételten hozzájutnak majd a segélyekhez. Ha azonban az öthónapos határidőn belül sem fizetik ki az adókat, az önkormányzatok véglegesen megvonják jogosultságukat - írta a Krónika című erdélyi napilap.
   
A román kormány tavaly év végén fogadta el az erről szóló rendeletet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.