Levelet írt az államtitkár a főpolgármesternek

Matolcsy Szatmáryt jelölte ki, hogy egyeztessen Tarlóssal a BKV-ról

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter Szatmáry Kristóf gazdaságszabályozásért felelős államtitkárt jelölte ki, hogy egyeztessen a BKV gazdasági és pénzügyi helyzetének stabilizálásáról Tarlós Istvánnal.

2011.12.21 16:29MTI

Az államtitkár erről levélben értesítette a főpolgármestert.
   
A képviselők kedd hajnalban szavazták meg a jövő évi költségvetés elfogadásakor azt a módosító javaslatot, amely szerint  Budapest 32 milliárd forintot kap az államtól a BKV finanszírozására a helyi közösségi közlekedés támogatására szánt összegből. A fővárosi önkormányzat a támogatást akkor kaphatja meg, ha a közgyűlés a fővárosi közösségi közlekedés hosszú távú fenntarthatóságát biztosító koncepciót megalkotta, és azt - a kormány egyetértését követően - elfogadta.
   
Tarlós István még aznap jelezte: február elején leállhat a fővárosi tömegközlekedés, ha a BKV finanszírozásával kapcsolatos mostani parlamenti döntés változatlan marad. A fővárosnak a BKV finanszírozására kedd hajnalban megszavazott 32 milliárd forint ugyanis egy 35 milliárdos generális normatív támogatás része volt mostanáig, ezt az összeget ráadásul március végéig befagyasztották - hangsúlyozta. Hozzátette: nem az történt, hogy a főváros kapott 32 milliárd forintot, hanem az eddig automatikusan járó összegből 3 milliárdot elvontak, és ezt az országban bárhol felhasználhatják, kivéve Budapesten.
   
Tarlós István akkor azt is kijelentette: ha ez a döntés változatlan formában marad, akkor körülbelül február 2-án a fővárosi tömegközlekedés várhatóan leáll, ami "a káoszon és a politikai skandalumon túl a nemzetgazdaságnak körülbelül napi 14 milliárd forint kiesést jelent".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.