Felfüggesztették a kereskedést

Egyiptomban már tőzsde sincs

Az egyiptomi értéktőzsdén felfüggesztették a kereskedést kedden napközben, miután a börze indexe napi limittel esett a Kairóban negyedik napja tartó tüntetésekre.

2011.11.22 15:19MTI

A kereskedést azután állították le, hogy a börze átfogó, EGX100 indexe 5,4 százalékkal zuhant, és ezzel közel két éve a legalacsonyabb szintjére került.

A leállításkor a tőzsde vezető részvényeit tartalmazó EGX30 mutatója 4,48 százalékos mínuszban állt 3.688,17 ponton.

A legjobb részvények indexe hétfőn 4,04 százalékkal, vasárnap 2,43 százalékkal csökkent. A Hoszni Mubarak elleni tüntetések év eleji kirobbanása után néhány nappal bezárták a kairói értéktőzsdét csaknem két hónapra.

A börze március 23-án nyitott újra azzal a megkötéssel, hogy felfüggesztik a kereskedést, ha az EGX100 index napon belül több mint öt százalékkal esik. A belpolitikai események miatt felerősödött befektetői bizonytalanságot jelzi az is, hogy az egyiptomi font árfolyama kedden napközben 2005 januárja óta a legalacsonyabb szintre került a dollárhoz képest. Ekkor 5,9951 font ért 1 dollárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.