Elélépett a versenyhivatal

Kétmilliós bírságba csapódott a Taxi Plus

Kétmillió forintra bírságolta a Taxi Plus Szolgáltató Kft.-t a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), mert a vállalkozás tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, amikor taxi-szolgáltatását Budapest legolcsóbb telefonos díjszabású szolgáltatásként hirdette.

2011.10.06 11:07MTI

Emellett a taxi-társaság a gépjárművekre ragasztható fényvisszaverő matricáin a fogyasztó számára nem érzékelhető módon tüntette fel a 150 forint/kilométeres viteldíj igénybevételének feltételeit, valamint valótlan üzenetet közvetített a kedvezményes viteldíj alkalmazási feltételeiről.
   
A GVH megállapította, hogy a kedvezményes viteldíj csak törzsutas kártyával rendelkezőknek volt elérhető, míg a reklámok üzenete az volt, hogy a szolgáltatást telefonon megrendelők "akár" 150 forint/kilométeres tarifával is utazhatnak. A GVH gyakorlata szerint az "akár" kitétel használata abban az esetben jogszerű, ha az e szóval megjelenített ajánlat nem csak a fogyasztók szűk körében érvényesül.
   
A társaság az eljárás során nem tudta teljes körűen igazolni, hogy szolgáltatásának díja az érintett időszakban valamennyi Budapesten elérhető taxi-társaság telefonos tarifájával összehasonlítva a legolcsóbb díjszabású lett volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.