Megsérült a gerincvezeték

Gázrobbanás Ungvárnál: szünetel a földgázellátás

Nincs földgázellátás a kárpátaljai megyeszékhely, Ungvár nagyobb részében és a környező településeken, miután hétfő délután földmunkálatok során megsérült, majd felrobbant a várost ellátó egyik gerincvezeték.

2011.08.30 11:18MTI

A Kárpátalja megyei állami közigazgatási hivatal keddi közlése szerint az éjszaka folyamán sikerült megjavítani a gázvezetéket, amely az ungvári elektromos művek engedély nélkül végzett földmunkálatai közben rongálódott meg. Ennek ellenére két-három napig is eltarthat, amíg helyreáll a normális gázszolgáltatás a 120 ezres városban és környékén – áll a közleményben.
   
A gázrobbanás következtében Ungvár kilenc utcájában nincs áramszolgáltatás. Az áramszünet miatt mintegy 300 köbméter tisztítatlan kommunális szennyvíz került az Ung folyóba. Részlegesen áram nélkül maradt az ungvári vasútállomás is, ezért szünetel a vonatközlekedés az Uzsoki-hágó irányában.
   
Kórházi jelentések szerint válságos, illetve súlyos az állapota annak a három sérültnek, akik abban a kávézóban tartózkodtak, amelyben berobbant a csatornarendszeren keresztül beszivárgott gáz. A detonáció következtében a kávézó női alkalmazottjának testfelülete 90 százalékos, két vendégé 50 és 30 százalékos égési sérüléseket szenvedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.