Legrégebbi bizonyíték a modern ember létezésére?

Négyszázezer éves emberi fogak kerültek elő Izraelben

A modern ember létezését alátámasztó talán legrégebbi bizonyítékra találtak állításuk szerint izraeli régészek, akik négyszázezer éves fogakra bukkantak.

2010.12.27 20:30MTI

A Tel-Avivi Egyetem kutatócsoportja Izrael középső vidékén folytatott ásatásokat. A régészek a munkálatok során ásták ki a hozzávetőleg 400 ezer éves fogakat - közölték hétfőn. A homo sapienstől származó eddigi legrégebbi lelet fele ennyi idős.

A kutatók szerint további vizsgálatokra van szükség a lelet pontosabb megismeréséhez. Amennyiben beigazolódik, hogy a fogak valóban 400 ezer évesek, az az egyik régész szerint "megváltoztatná az evolúció teljes képét".

Elfogadott elméletek alapján a homo sapiens Afrikából származik, és onnan vándorolt más kontinensekre.

Az izraeli tudósok bejelentését értékelve a Cambridge-i Egyetem szakértője úgy vélekedett, a lelet jelentős, de nagyobb a valószínűsége annak, hogy a fogak neandervölgyi embertől, a homo sapiens régen élt rokonától származnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.