A hűtőrendszer ammóniumtartályát cserélik

Megkezdték második űrsétájukat a Discovery asztronautái

A Discovery amerikai űrrepülőgép asztronautái elkezdték vasárnap reggel második űrsétájukat, amelyen folytatják a Nemzetközi Űrállomás (ISS) hűtőrendszere ammóniumtartályának cseréjét.

2010.04.11 12:50MTI

A csere előkészítését már az első, pénteki űrsétán elkezdte Rick Mastracchio és Clayton Anderson, és a befejezéséhez még egy sétára lesz szükség. Az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) floridai idő szerint pénteken úgy döntött, hogy egy nappal, április 19-éig meghosszabbítja az űrrepülőgép útját, mert az ISS-re tartva meghibásodott a Discovery adatátviteli antennája.

Fotó: NASA

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.