Tizenkét éve üresen áll

Ötszáz millió forintért vette meg egy befektető a lett szellemvárost

Elárverezték a hét végén a szovjet hadsereg kivonulása után elnéptelenedett, 70 épületből álló lettországi szellemvárost, egy orosz befektető 3,1 millió dollárt (500 millió forint) fizetett érte.

2010.02.07 15:50MTI

Az egykori szovjet védvonalhoz tartozó radarállomás köré épült Skrunda-1 településhez a lakóépületek mellett iskola, szálloda, egy kórház és egy tiszti klub is tartozik.

Nem sokkal a katonák kivonulása után, az immár 12 éve lakatlan város igencsak lepusztult állapotba került.

Ezért a kikiáltási ára is mindössze 220 ezer euró (60 millió forint) volt, azaz körülbelül annyi, mint Rigában egy négyszobás lakás ára.

Egyelőre nem tudni, hogy a vevő mit akar a 45 hektáros településsel, amely a fővárostól, Rigától 150 kilométerre nyugatra található.

A településnél lévő radarállomás egyik épülete 60 méter magas volt, amelyet 1995 májusában több mint egy tonna dinamit segítségével felrobbantottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.