Mosoly a Marson

A vörös bolygó mosolygós arca! Fantasztikus képekkel

Végre bebizonyosodott, hogy van élet a Marson! Nos, talán nem élet, ám nemrég életszerű arcot véltek felfedezni hatalmas mosollyal a Vörös Bolygón.

A Mars, mint művészet képgaléria

2008.02.12 19:33ma.hu

Az elképesztő képet egy szatellit készítette, több ezer kilométerre innen. Ezek a képek azután láttak napvilágot, hogy a múlt hónapban ember formájú alakzatot véltek felfedezni a Marson. 

Akkor, azokat a képeket a NASA Spirit marsjárója készítette, amely az egész nemzetközi médiát bejárta, és mindenki azt feltételezte, hogy emberi alakot véltek felfedezni a Marson. Később a NASA kutatók cáfolták eme híresztelést, ugyanis szerintük csak egy különleges sziklaformáról van szó. 

Kutatók szerint amennyiben a Mars felszínén víz lett volna, akkor valószínűsíthető, hogy élet is lett volna a Vörös bolygó felszínén. Elemezvén a Mars felszínének talaját a kutatók megállapították, hogy az 90%-ban szilikátot tartalmaz - amely akkor képződhet, ha a víz is jelen van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.