Félelmetes ragadozók és szelíd növényevők

Időutazás a dinoszauruszok világába

A világon először Budapesten mutatják be a dinoszauruszok életét bemutató kiállítást, amely 240 millió évvel röpíti vissza az időben az érdeklődőket.

2009.07.08 07:03MTI

A több mint 5000 négyzetméteren bemutatásra váró „jószágok” között vannak félelmetes ragadozók és egészen szelíd, növényevő fajták is. A 13 színen összesen 31, robotok által működtetett dinoszaurusz látható, amelyek mozognak, sőt, hangot is hallatnak. S bár teljesen életszerűek, a közelükbe lehet merészkedni, és meg is lehet őket érinteni. Az érdeklődők információkat kapnak arról, milyen lehetett a világ akkor, amikor ezek a lények éltek, s arról is, hogy miért pont olyanná fejlődött, mint amilyen most.

A kiállítást egyaránt ajánlják a gyerekeknek és a játékos, a robottechnika iránt érdeklődő felnőtteknek – olvasható a Multimédia Kft sajtóanyagában, amely meglepetéseket ígér azoknak, akik felkeresik a kiállítást. A kiállítás tulajdonosa az argentin Gabriel Caputo. A Budapest után az egész világot beutazó kiállítás a szecsuáni Robot Intézet, az argentínai Live World, és a brit Hard To Handle cég együttműködésében valósul meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.