Magyarország 14 Nobel-díjast adott a világnak

A magyar nép a legokosabb?

A magyar nép a legokosabb - legalábbis a "Maticson" (Népakarat) című bangkoki napilap cikkírója szerint. A "Zsenik varosa" című cikk szerzője azon kesereg, hogy hazájában állami támogatás híján sorvadozik, nem tudja szerepet betölteni a Thai Tudományos és Műszaki Kutatók Társasága. Más országokban ez másként van, leginkább Magyarországon, amelynek népe a világon a legokosabb - véli.

2008.02.01 06:44MTI

A cikkíró szerint Magyarországról származik a legtöbb zseni. A magyarok között rengeteg a tudós, matematikus és fizikus. A tudományban és oktatásban kiemelkedő szerepet tölt be a Magyar Tudományos Akadémia. Elnöke, - akit a thai megszólítási szokások szerint csak "Szilveszter Professzor"-nak említ - maga is híres orvos és tudós. (Nyilván Vizi E. Szilveszter professzorról van szó.)

A magyarok okosságát részben az évezredes történelme során megesett népkeveredésre vezeti vissza, felsorolva a mongolokat, a szlávokat és a nemeteket valamint azt, hogy az első világháború előtti Magyarország egy soknemzetiségű ország volt. A magyarok magas műveltségi fokának másik magyarázatát a szerző az olvasottságban látja. Egy kissé naiv módon a hideg telet tartja annak okának, amiért a magyarok oly sok időt töltenek könyvtárakban ás kutatólaborokban.

Végezetül irigykedve jegyzi meg, hogy Magyarország 14 Nobel-díjast adott a világnak, bár sietve hozzáteszi, hogy többségük politikai üldöztetés miatt nem hazájában, hanem a Egyesült Államokban mar ottani állampolgárként részesült e magas elismerésben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.