Így mosolyog ránk a Nap!

A NASA megörökítette a Nap eddigi legcukibb képét

Úgy tűnik, mintha naprendszerünk csillaga boldog és vidám lenne.

2022.10.29 12:32ma.hu

A NASA megmutatta Napunkat a legaranyosabb formájában - csillagunk ugyanis az univerzum minden örömével mosolyog, derül ki a ScienceAlert jelentéséből.

A képet a NASA Nap Twitter-fiókja osztotta meg; a Nap felszínén zajló aktivitás során a koronalyukak pont úgy néznek ki, mintha boldog szemek lennének, amelyek enyhén kacsintgatnak, a harmadik lyuk pedig egy széles, mosolyszerű üreget alkot közvetlenül alatta középen.

A NASA elmagyarázza: "Ultraibolya fényben látva ezeket a sötét foltokat a Napon koronalyukaknak nevezik, és olyan régiók, ahol a gyors napszél kiáramlik az űrbe".

Ami itt valójában szerepet játszik, az a pareidolia jelensége - amikor az emberek azt képzelik, hogy arcokat látnak véletlenszerű mintákban és alakzatokban. Hajlamosak vagyunk ezt tenni felhőkkel, sziklákkal stb.

De ami igazán érdekes, hogy ez az arcszerű mintázat nagyon hasonlít a Stay Puft pillecukoremberre a Szellemirtókból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.