Tudomány

Aszteroidának ütközött a NASA űrszondája - videó

A projektben résztvevő kutatók lelkesen ünnepeltek.

2022.09.27 07:49ma.hu

Távirányítással nekiütközött a Földtől mintegy 11 millió kilométerre lévő Dimorphos aszteroidának az amerikai repülési és űrhajózási hivatal, a NASA űrszondája, amit a projektben résztvevő kutatók lélegzetvisszafojtva néztek, majd lelkesen ünnepeltek.

Elena Adams rendszermérnök azt mondja, a következő két hónapban derül ki, hogy pontosan milyen mértékben sikerült az aszteroidát az eredeti röppályájától eltéríteni, merthogy ez volt a második cél. Az első, hogy eltalálják, ami sikerült.

A Nap körül keringő aszteroida elvileg nem jelent veszélyt a Földre, azért térítették el, hogy teszteljék, meg lehet-e akadályozni, hogy egy kozmikus objektum elpusztítsa a földi életet - írja az Euronews.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.