Állatok

Vadon élő óriáspandák ádáz küzdelmét kapták lencsevégre - videó

Két hím csaphatott össze.

2021.04.15 09:15MTI

Két vadon élő óriáspanda vérre menő összecsapását sikerült lefilmezni a vadvédelmi hatóságoknak egy kínai természetvédelmi területen.

A Nemzeti Óriáspanda Park szerint a 17 perces dulakodás egy decemberi éjszaka történt a délnyugat-kínai Szecsuan tartománybeli Haoceping természetvédelmi területen.

Az infravörös kamerákkal rögzített felvételeken látszik, ahogy a két veszélyeztett emlős egymás fejét tépi, miközben egyetlen hatalmas, fekete-fehér szőrgombóccá olvad össze. A közelharcban földre került egyik állat pofáját jól láthatóan vérfoltok borították.

A szakértők szerint a két panda nemét még nem állapították meg, de a verekedési stílusuk alapján nagy a valószínűsége, hogy két hím csapott össze egymással egy nőstény kegyeiért viaskodva.

"A vadon élő pandák általában vicsorogva morognak, amikor szembe találkoznak egymással vagy területért versengenek. Ilyen ádáz összecsapások csak párzási időszakban történnek" - mondta Csang Homin, a park munkatársa.

A szakértő szerint a mostani szezon azt mutatja, hogy a vadon élő pandapopuláció rendkívül termékeny és az állatok természetes élőhelyének védelme sikeres.

A park munkatársai átnézték a többi kamera felvételeit is, hogy megtalálják a sérült állatot, de egyelőre nem akadtak a nyomára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.