Űrutazás

Bemutatták a Virgin Galactic utasszállító űrhajójának belsejét - videó

Virtuális bejárással mutatták be a Virgin Galactic VSS Unity nevű utasszállító űrhajójának belsejét.

2020.07.29 10:55MTI

A Richard Branson brit milliárdos által alapított vállalkozás 250 ezer dollárért kínál űrutazásokat, amelyek résztvevői személyre szabott ülésekből élvezhetik majd az űrhajó 12 ablakán át eléjük táruló látványt, amikor a Földtől mintegy 97 kilométeres magasságba emelkednek. Az űrhajó elülső részén további öt ablak található.

"Elképesztő üléseink vannak, amelyeket az egyes utasokhoz igazítunk, hogy maximális kényelmet nyújtsunk számukra" - mondta George Whitesides, a Virgin Galactic űrigazgatója, hozzátéve, hogy az utasok kicsatolhatják magukat, amint a gép eléri a világűr határát, hogy megtapasztalhassák a súlytalanság élményét.

A cég egyelőre nem közölte, mikor fogja elindítani űrutazásait. Whitesides szerint eddig mintegy 600 foglalás érkezett és további 400-an érdeklődnek a repülések iránt. A tervek szerint a cég brit alapítója, Richard Branson az első turisták között lesz.

A VSS Unity egyik különlegessége egy hatalmas, köralakú tükör a kabin hátuljában, amely "lehetővé teszi az utasok számára, hogy olyan módon lássák magukat az űrben, amelyre korábban nem volt példa".

Az űrhajó egy hordozó repülőgépen emelkedik fel a vállalat új-mexikói űrkikötőjéből, majd egy adott magasságban leválik hordozójáról és tovább emelkedik a világűr határáig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.