Ritka és szerencsés jelenség Vas megyéből nézve

Szenzációs felvétel készült a Nemzetközi Űrállomásról Vas megyéből

A Gothard Jenő Csillagászati Egyesület egy ritka és szerencsés jelenséget örökített meg. A tiszta időjárásnak köszönhetően január 10-én sikeresen észlelték fotografikusan Vas megyéből az ISS átvonulását a Hold előtt.

2020.01.16 18:09ma.hu

A Gothard Jenő Csillagászati Egyesület egyik tagja, Szalai Péter január 10-én 0:01 perckor abban a szerencsés helyzetben volt, hogy Szombathelytől délre, saját telkükből nézve megörökíthette, ahogy a Nemzetközi Űrállomás pont elhaladt a 99%-os fázisú Hold előtt. Az átvonulás 0,57 másodpercig tartott. 150/750-es Newton távcsővel és Canon 1200D fényképezőgéppel fotózott primer fókuszban ISO400-on 1/1250 záridővel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.