Lelet

Új maja piramisokat találtak a guatemalai dzsungelben

Az új felfedezés lélegzetelállító.

2019.05.03 13:30Ma.hu

Lézeres technológiát használva kutatók új maja kincseket fedeztek fel a guatemalai dzsungelben - írta az Index. Az újonnan felfedezett piramisok és felbecsülhetetlen értékű ereklyék képeit a National Geographic mutatta be először.

Régészek találtak többek között ősi ceremóniákhoz használt edényeket, egy feláldozott gyermek koponyáját, amit feltehetően füstölőnek használtak, valamint egy férfi és egy nő maradványait, akik a régészek szerint nagy valószínűséggel maja uralkodók lehettek.

Francisco Estrada-Belli, az új leleteket kutató régész szerint az új felfedezés lélegzetelállító.

Az új leleteket Holmul-ban, egy ősi városban találták, az észak-guatemalai dzsungelben. Szakértők szerint a leletek megtalálását segítő lézeres lidar technológiával megállapítható, hogy a több ezer éves maja civilizácó sokkal nagyobb és fejlettebb volt, mint eddig gondoltuk.

Eddig körülbelül 60 000 épületegyüttest, piramisok és egész városok maradványait találták meg a guatemalai dzsungel mélyén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Amerikai tudósok: akár 2022-ig is szükség lehet a társadalmi távolságtartásra

Az új típusú koronavírus egyelőre ismeretlen, de biztos, hogy hosszú ideig nem tűnik el.

Koronavírus - A tünetek megszűnése után is jelen van a vírus a Covid-19-betegekben

MTI Fotó: Mónus Márton

A felépülés után még legalább két hétig meg kellene hosszabbítani a karantént, hogy ne fertőzzenek meg másokat.

Szegedi matematikusok modellezik a járvány terjedését - segítsen nekik!

Pontosan megjósolták a kínai betegek és halottak számát, ill. hogy Irán és Olaszország lesz a következő. Magyarországot már nehezebb modellezni, ebben kell a segítség.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.