Falcon Heavy

Sikeresen felbocsájtotta második óriásrakétáját a SpaceX

A közel 70 méter magas 'Súlyos Sólymot' három gyorsító rakétájának összesen 27 hajtóműve repítette a magasba Cape Canaveralről.

2019.04.12 10:25ma.hu

Sikeresen felbocsájtotta második, Falcon Heavy nevű gigászi rakétáját csütörtökön este a SpaceX vállalat az Egyesült Államokból. A monstrumnak - ugyancsak a tervnek megfelelőn - visszaereszkedett a földre mindhárom gyorsító rakétája.

A közel 70 méter magas "Súlyos Sólymot" három gyorsító rakétájának összesen 27 hajtóműve repítette a magasba Cape Canaveralről. Szállítmánya az Arabsat nevű műhold. Nyolc perccel az indítás után visszaérkezett egymás mellett két gyorsító rakéta, ugyanúgy, ahogy tavaly az első felszállás után.

A harmadik rakéta két perccel később ért föld helyett vizet, illetve platformot, szintén tökéletesen a terv szerint: több száz kilométerrel odébb szállt le az óceánra. Ez változás az első óriásrakéta-indításához képest, továbbá, hogy ez Falcon Heavy műholdat vitt az űrbe, nem pedig - reklámfogásból - Tesla autót, mint elődje.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.