Régészet

Negyven múmia került elő egy egyiptomi sírkamrából

A múmiák mellett kerámiákat és szarkofágokat is találtak.

2019.02.02 17:56ma.hu

Mintegy negyven, jó állapotban konzerválódott múmiát fedeztek fel Egyiptomban egy sírkamrában régészek - jelentette be Háled al-Anani egyiptomi régészeti miniszter.

A Kairótól délre fekvő Minja tartományban felfedezett, kőből készült sírkamra feltehetőleg egy középosztálybeli család tagjainak múmiáit rejtette.

A sírok a római vagy a bizánci korból származhatnak és jó állapotban maradtak fenn. A múmiák mellett kerámiákat és szarkofágokat is találtak.

Az egyiptomi hatóságok időről időre újabb régészeti felfedezésekről számolnak be, azt remélve, hogy a turizmus újra erősödni fog.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.