Durva

Meteorit csapódott be Kuba nyugati részén

Erős robbanás volt több kerületben.

2019.02.02 14:10ma.hu

Meteorit csapódott be fényes nappal Kuba nyugati részén, a Havannától 170 kilométerre fekvő Pinar del Río városban. Egy helyi napilap szerint erős robbanás volt a település több kerületében.

Személyi sérülésről, komolyabb anyagi kárról egyelőre nem érkezett hír, ám ez valószínűleg csak idő kérdése, ugyanis a közösségi médiában posztolt fotók alapján tenyérnyi kövek záporoztak. Többen betört ablakokról készült képeket tettek közzé.

A robbanás előtt többen jelentették Floridában, hogy meteort látnak az égen Kuba felé haladni. A robbanás és az égen keletkező csík miatt az a rémhír is terjedni kezdett, hogy lezuhant egy repülő, ám ezt a hatóságok a leghatározottabban cáfolták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.