Csillagászat

Hallgassa meg, milyen hátborzongató hangokat kapott el a NASA

Nagyon furcsa hangok érkeztek az űrből.

2018.11.17 03:30ma.hu

A furcsa hangokat olyan, űrben alkalmazott eszközök rögzítették, amelyeket rádióhullámok vételére alkalmas szerkezettel szereltek fel. Ezeket a befogott hullámokat konvertálták át a NASA emberei, megkapva a furcsa hanganyagot a világűrből - írta a Noizz.hu.

Öt különböző forrásból származó hang található rajta: a Cassini a Szaturnusz holdjáról, az Enceladus-ról származó hullámokat rögzítette, a Juno a Jupiter lökéshullámát, áthaladva azon. A kutatók konvertálták a Huygen mikrofonjai által rögzített felvételeket, melyek a Szaturnusz holdjának atmoszférájából származnak. Megmutatták egy elhaladó üstökös szóródó porának hangját is, végül a Voyager felvételét is hallhatóvá tették: az egy villámot rögzített a Jupiteren.

"Természetesen, ezeket nem űrszellemek csinálják" - írta viccesen a NASA a honlapján, mikor közzétette a felvételeket -, minden egyes hangnak megvan a magyarázata.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.