Állati

Elérte Afrikát Zoltán, a gemenci fekete gólya

Szeptember 26-án szánta rá magát Európa elhagyására.

2018.09.30 09:21ma.hu

Zoltán, a gemenci fekete gólya 2018-ban harmadszor indult el afrikai telelőhelyére úgy, hogy vonulását GPS jeladóval követhetjük napról-napra. Augusztusban már több kirándulást tett, Dunaszekcső, Apatin és Palics környékére, de végül mindig visszatért a gemenci ártérre, olvasható a Gemenc Zrt. weboldalán.

Szeptember első napjaiban is a Kopácsi réten vadászgatott, 4-én hazatért, hogy másnap a Cserta-Duna partjról elrugaszkodva megkezdje a nagy utazást.

6-án a román Rast közelében a Duna-parton éjszakázott. A következő 2 napon átrepült Bulgária felett. 9-én a görög-török határon, Didimoticho település környékén,a Marica folyó árterében éjszakázott és 26-ig ott tartózkodott. Az első öt napon 900 km-t tett meg.

Szeptember 26-án szánta rá magát Európa elhagyására, Gallipoli és Sarköy között  szárnyallt át Afrikába. Ezen a napon 165 km-t repült.


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.