Photoshop

Csodálatos felvételen a Hold, alatta a Nappal? - akkor jó nagy baj lehet...

A józan paraszti ész is elég ahhoz, hogy rájöjjünk, ezen a képen valami nem stimmel...

2018.07.30 19:59ma.hu
hirdetés

Tulajdonképpen évek óta kering a neten a "csodálatos" fotó a naplementéről, rajta a Holddal. Nem véletlen, hogy előkerült a téma, hiszen július utolsó péntekén az évszázad holdfogyatkozását csodálhattuk meg, ugyanis nem csak sokkal tovább tartott, mint eddig bármelyik, hanem még a Mars is rendkívül közel merészkedett.

"Egy német fotós 16 kamerát rögzített és 62 napig várt, hogy lencsevégre kapja a Holdat és a Napot e két fa között. Ezt a pozíciót legközelebb csak 2035-ben fogják látni - terjed a közösségi oldalakon.

Tényleg szép, akkor mi a gond vele?

Hogy ilyen a valóságban sosem történhetne meg. Ne adjisten, ha mégis megtörténne, akkor nagy bajban lennénk! Hiszen hogy tudná megvilágítani a Nap égi kísérőnket, ha alatta tűnik fel a horizonton?

Akkor hogyan készülhetett ilyen felvétel? Hát, Photoshoppal!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.