Rejtély

Titokzatos valamik csapódtak a földbe Kazahsztánban - fotók

Két fénygömb világította meg az eget.

2018.07.08 16:41ma.hu

A szokatlan esemény helyi idő szerint csütörtökön, éjfél után történt a kazahsztáni Bosztangyik közelében - írja a Mirror. Az objektumok megvilágították az éjszakai eget, majd a falu közelében a földbe csapódtak.

Mikor földet értek, felrobbantak, a detonációba a közeli házak is beleremegtek. A becsapódás helyszínén a növényzet mintegy 100 hektáron leégett. A helyi mobilkommunikáció megszakadt.

A falu lakói azonnal a helyszínre siettek. Miután eloltották a tüzet, egy furcsa három méter átmérőjű, ezüst színű valamit találtak. Valamivel távolabb egy hasonló, de kisebb tárgy is előkerült.

A tárgyak valószínűleg megolvadtak, miközben beléptek a légkörbe. A közeli falu lakói szerint a nagyobbik tárgy körbe-körbe forgott a becsapódás előtt.

A szakemberek szerint a rejtélyes tárgyak úgynevezett űrszemetek lehetnek, melyek egy műholdról, vagy űrszondáról váltak le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.