Csodálatos természet

Köröm nőtt a körme alá egy pakisztáni férfinak - fotó

Ránézésre futkos a hideg az ember hátán, egy köröm alá fúródott szálka is milyen fájdalmas tud lenni. Itt viszont mintha az X-men egyik hőse kelt volna életre.

2018.04.21 17:24ma.hu

Egy 28 éves pakisztáni férfi nem mindennapi problémával kereste fel Bahalwapus város kórházát. Valami furcsa kinövés jelent meg kezének középső ujján. Nem volt fájdalmas, csak furcsa, kellemetlen érzés. A doktorok eleinte tanácstalanul álltak az eset előtt, a röntgenvizsgálat ugyanis semmilyen elváltozást nem mutatott ki, a férfinak nem volt olyan korábbi sérülése vagy fertőzése, ami indokolhatta volna a panaszt - írta a 24.hu.

Aztán a további vizsgálatok egy „rendkívül ritka, egyedi esetre” derítettek fényt, amelyről International Journal of Surgery Open számolt be.

Az elváltozás a körömágyból indult, anyaga pedig a körmöt alkotó keratin. A jelenség neve az úgynevezett kettős köröm, és eddig csak lábujjakon figyelték meg, mindössze négy esetben. Ennél nyilvánvalóan többször fordul elő, de a szakemberek úgy vélik, sokan nem fordulnak orvoshoz a problémával – idézi az IFLScience.com.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.