Csillagászat

Itt van minden bizonyíték arról, mi van a Holdon

Egy minden korábbinál részletesebb és szebb felvételen jól látható az utolsó emberes holdutazás, az Apollo-17 leszállási helye, és még az otthagyott holdjáró is.

2018.04.17 02:15ma.hu

Lassan már 10 éve, hogy 2009-ben Hold körüli pályára állt a NASA űrszondája, a Lunar Reconnaissance Orbiter. Az LRO a Constellation program keretében elsősorban az új holdexpedíciók számára gyűjt adatokat, többek között lehetséges leszállóhelyeket keresve, de tulajdonképpen minden másról is.

Ezekből a felvételekből most egy minden korábbinál részletesebb és szebb videó született, a 4K-s felbontású ötperces kisfilmen majdhogynem tapintható kísérő égitestünk felszíne.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.