Tudomány

Beértek az első zöldségek az antarktiszi üvegházban - videó

Talaj, napfény és növényvédőszerek nélkül kezdtek zöldségeket termeszteni.

2018.04.06 11:19ma.hu
hirdetés

Beértek az első zöldségek a Német Űrközpont antarktiszi üvegházában, melyeket talaj, napfény és növényvédőszerek nélkül kezdtek termeszteni egy konténerben.

Az Alfred Wegener Intézethez tartozó Neumayer állomás kutatói közölték, hogy 3,6 kilogramm zöldsalátát, 18 darab uborkát és 70 retket szedtek a konténerben, miközben azon kívül, az örök jég birodalmában mínusz 20 Celsius-fok uralkodik.

A tudósok azt remélik, hogy hetente 4-5 kilogrammnyi zöldésget-gyümölcsöt gyűjthetnek majd be.

Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA a Nemzetközi Űrállomáson már sikeresen termesztett zöldségeket. Az antarktiszi projekt célja, hogy több fajta olyan zöldséget növesszenek, amelyeket majd a Marson és a Holdon is lehet termeszteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.