Tragédia

Stephen Hawking hamvai Darwin és Newton mellé kerülnek

A Westminsteri apátság sírkertjében helyezik örök nyugalomra.

2018.03.20 17:37ma.hu

Stephen Hawking világhírű elméleti fizikus hamvait Sir Isaac Newton és Charles Darwin sírjához közel helyezik örök nyugalomra a Westminsteri apátságban.

Mint ismeretes, a professzor 76 éves korában halt meg, a nemzetközi pí-napon és Einstein születésnapján. Ő volt a világ egyik vezető elméleti fizikusa. Nem csupán kiemelkedő szakmai sikerei által ismert, hanem a laikusoknak szóló ismeretterjesztési munkássága révén is azon kevés tudós közé sorolható, akik részei lettek a populáris kultúrának is, mint például Albert Einstein. Aki szintén 76 évet élt.

Stephen Hawkinget több, az emberiség jövőjére vonatkozó igen sötét jóslatot tett közzé. Szűk egy évvel ezelőtt a mesterséges intelligenciával kapcsolatban emlegetett világvégét, tavaly májusban pedig azt mondta, az emberiségnek 100 éve van hátra (a Földön). Halála előtt egy tévéműsorban szólalt meg, azt mondta: tudja, mi volt az ősrobbanás előtt.


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.