A Nemzetközi Űrállomásról

Visszatért a Földre három űrhajós

Sikeresen földet ért szerdán Kazahsztánban az az űrkapszula, amellyel visszatért a Földre két amerikai és egy orosz űrhajós a Nemzetközi Űrállomásról.

2018.02.28 10:53MTI

Joe Acaba és Mark Vande Hei, a NASA amerikai űrügynökség asztronautái és a Roszkoszmosz orosz űrhivatal kozmonautája, Alekszandr Miszurkin több mint öt hónapot töltött az űrben.

A Nemzetközi Űrállomás fedélzetén jelenleg hárman tartózkodnak. A parancsnokságot az orosz Anton Skaplerov vette át. Rajta kívül még az amerikai Scott Tingle és a japán Kanai Norisige dolgozik az űrállomáson. Március elején három újabb ember csatlakozik majd hozzájuk; az amerikai Andrew Feustel és Richard Arnold mellett az orosz Oleg Artemjev utazik majd a 400 kilométeres magasságban keringő űrállomásra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.