Vizsgálat

Így még nem látta az orvosa, az is biztos!

Minek a röntgen, a CT vagy az MRI, ha van ilyen megoldás?

2018.02.23 03:39ma.hu
hirdetés

A fejlett képalkotó eljárások egyre népszerűbbek az orvoslásban, köszönhetően annak, hogy egyrészt biztosabb diagnózis felállítását is lehetővé teszik, másrészt egy MRI-ből kinyert geometriai adatok nagyban hozzájárulnak a személyre szabott orvoslás megvalósításában - legyen szó akár speciális műtétekről vagy akár beültethető protézisek tervezéséről.

Ám most egy olyan új technológia érkezett, amely fényévekre hagyja le a röntgent, a CT-t vagy az MR-t. Az orvosok ugyanis élőben láthatják a test bármely részének bármilyen rendszerét képernyőn, a legfejlettebb felhasználói megoldásokkal a még pontosabb gyógyításért.

Egyszerűen zseniális, kirázza az embert a hideg, hogy mire képes a technológia!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.