Tudomány

Helyreállították Jeruzsálem 1500 éves medencéjét

Négyéves régészeti helyreállítási munkálatok után Jeruzsálemben hamarosan megnyitnak egy 1500 éves vízmedencét, amelyet ingyenesen látogathatnak majd az érdeklődők.

2018.01.31 21:30MTI

Jeruzsálem déli részén, Ejn Hanijában egymás mellett lesz látható a vízmedence, egy bizánci korból, a 4-6. századból származó villa, és a szomszédos teraszos földművelés maradványai egy nemzeti park látványosságaként.

A földterület tulajdonosa az örmény pátriárka, és a város új nevezetességét vele egyetértésben, vele együttműködve hozták létre az izraeli hatóságok. Ejn Hanija a Jeruzsálemet körülvevő hegyek egyik forrása, amelynek vizét különböző szertartásokra több vallás is használja.

A régészek szerint a forrás vidékén már az első izraeli királyság idején létrejött egy település, amely később ismét életre kelt, és leginkább a bizánci korban virágzott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.