Anomália

Megszakadt a kapcsolat egy Ariane 5-ös rakétával

Megszakadt a kapcsolat magyar idő szerint péntek hajnalban azzal az Ariane-5 típusú rakétával, melyet a Francia Guyanán található kouroui űrközpontból lőttek fel.

2018.01.26 10:33MTI

Stéphane Israel, az Arianespace elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy a küldetés során "anomália" lépett fel. A rakéta sorsa ismeretlen.

Ez volt az év első Ariane-5 indítása. A rakéta probléma nélkül emelkedett el a kilövőállásról a kouroui űrközpontban helyi idő szerint 19.20 órakor. Két műholdat kellett volna pályára állítania; egy luxemburgi cég tudományos műholdját és egy távközlési műholdat egy Egyesült Arab Emírségekbeli távközlési szolgáltató számára.

Az AFP francia hírügynökség megkeresésére az Arianespace tudatta, hogy a műholdak pályára álltak, de nem a tervezett helyen. A cég abban bízik, hogy a műholdak hajtóművének segítségével sikerül majd őket a kijelölt helyükre juttatni.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.