Rekorder lett a gólya

Ez a gólya képben van: meg sem állt Afrikáig

9003 kilométert tett meg Darnózseliből a gólya megállás nélkül.

2018.01.10 03:30ma.hu

2012-ben fiókaként került gyűrű arra a gólyára, amelyet január 4-én láttak Great Kei (Fort Warden Farm) közelében. A Darnózseliből indult (Mosonmagyaróvár és Lipót között) gólya 9003 kilométert megtéve, meg sem állt Dél-Afrikáig - írta a Fertő-Hanság Nemzeti Park.

Sokak szerint azonban az általa megtett út biztosan sokkal több, mint 9003 kilométer, mert a gólyák soha nem szelik át így a Földközi-tengert, inkább Bulgária, Törökország, kis tengeri repüléssel Szíria, majd a Vörös-tengeren át Szudán, és végül a Közép-Afrikai Köztársaság.

Az is rejtély, hogy mindek ment el teljesen Dél-Afrikáig, figyelembe véve, hogy egyre több gólya adja fel a téli utázás veszélyeit egy kis didergésért cserébe - írta az egyik kommentelő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.