Csillagászat

Túl sokat nőtt egy japán asztronauta az űrben

Lehet, hogy kinőtte a Szojuzt, ami hazahozná?

2018.01.09 17:44ma.hu
hirdetés

Még nincs egy hónapja, hogy a Nemzetközi űrállomásra érkezett Kanai Norishige japán asztronauta, ám az azóta eltelt több mint három hét alatt már 9 centimétert nőtt. Az űrhajós nagyon aggódik, hogy veszélybe került a hazajutása, kérdés, hogy bele fog-e férni visszafele a Szojuzba.

A problémafelvetése teljesen jogos, ugyanis a legtöbb űrhajó nem arról híres, hogy hatalmas beltérrel rendelkeznének. Hiába fejlődik a tudomány és az űrkutatás, a Szojuzokban ülve is csak maximum 99 centisek lehetnek a benne utazók. Bár nem tudni, hogy Noriaki pontosan mekkora volt, amikor felért az állomásra.

Az esete nem egyedi, gravitáció nélkül a gerinc ugyanis megnyúlik, de 9 centi túl soknak tűnk, bár ki tudja, mindenkinek másmilyen a gerince.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés

Magnum: Kaliber az ügyvitelben

Magyar integrált ügyviteli rendszer forgalmazását kezdte meg több év próbaüzem után a gyártó, a Magnum IT Kft.

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.