Gyász

Elhunyt Donáth Tibor, a Semmelweis Egyetem professor emeritusa

Életének 91. évében, szerdán hajnalban hosszan tartó betegség után elhunyt Donáth Tibor, a Semmelweis Egyetem Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézetének professor emeritusa.

2018.01.03 11:00MTI

Donáth Tibort a Semmelweis Egyetem saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek. Kollégái és barátai szerdán 12.30-kor mécsesgyújtással emlékeznek rá az anatómiai, szövet- és fejlődéstani intézetben.

Donáth Tibor 1945 áprilisában kezdte el Budapesten az orvosi egyetemet, az anatómiai intézetben 19 éves kora óta dolgozott.

Egyik fő munkája az anatómiai nevek magyarázatát tartalmazó 600 oldalas Anatómiai nevek A-Z-ig, amelyet angolra, németre és oroszra is lefordítottak, és számos kiadást megélt a Donáth-féle Anatómia Atlasz is, amely elsősorban nem orvostanhallgatóknak, hanem pszichológusoknak, művészeknek, az emberi test felépítése iránt érdeklődőknek készült.

Donáth Tibor 2014-ben megkapta a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetését.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.