Csillagászat

2017 legszebb űrfelvételei a Földről - videó

Káprázatos felvételeket készítettek a Nemzetközi Űrállomás ablakából Földünkről az űrhajósok.

2017.12.31 15:00ma.hu

Közreadta a NASA a legszebb felvételeket, amiket a Nemzetközi Űrállomás ablakából készítettek Földünkről az űrhajósok.

Az oroszországi szélfogó fasorok és a utahi káliumbányák látványa számos internetoldalon aratott nagy sikert. Namíbia sivatagos vidékén a homokdűnéket a víz hullámzására emlékeztető mintázatba rendezi a szél, Madagaszkáron pedig a sós és az édes víz keveredése ad szemet gyönyörködtető mintázatot a Betsiboka torkolatában. A kazahsztáni Alakol-tó mintázatát télen a jég, nyáron a változó vízmélység adja felülről nézve.

Nyugat-Európa metropoliszait a közvilágítás rajzolja az éjszakai űrfelvételre, a kivilágított autópályák miatt a Benelux-államokban még az úthálózat is látszik. Az Etna látványa a magasból is lenyűgöző.

Idahoban az erdőgazdálkodás eredménye a pepita mintázat: az 1880-as évek vasúti építkezései óta váltakozó parcellákon termelik ki a fát. A naplementében megnyúlt árnyékok rajzolják ki a hegyvonulatok mintázatát is.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.