Állati

Megnyílt a világ első tevekórháza

A múlt héten megnyílt kórház, amelynek személyzetét a világ minden tájáról érkezett állatorvosok alkotják, egyidejűleg húsz teve ápolására alkalmas.

2017.12.15 17:55MTI

A nem mindennapi létesítmény mintegy hárommilliárd forintnak megfelelő dollárból valósult meg. Bár első hallásra kissé meghökkentő, hogy a tevéknek kórházat nyitnak, de ezek az állatok fontos részét képezik az Arab-félszigeten fekvő állam örökségének. Ráadásul a helyiek kedvelt szórakozásai közé tartozik a tevefutamok szervezése vagy a tevék szépségversenyének lebonyolítása. Az aukciókon pedig nem ritka, hogy olykor több millió dollárért kel el egy-egy példány.

Mohamed Al Bulosi, a dubai tevekórház igazgatója szerint az intézmény célja részben ennek az örökségnek a megőrzése. A kórházigazgató elmondta még, hogy gondoskodniuk kell a tevékről, ami nem csupán azt jelenti, hogy tenyésztik és nevelik az állatokat, hanem azt is, hogy képesek orvosi ellátást is biztosítani a számukra.

A múlt héten megnyílt kórház, amelynek személyzetét a világ minden tájáról érkezett állatorvosok alkotják, egyidejűleg húsz teve ápolására alkalmas. Az intézményhez egy kisebb versenypálya is tartozik, ahol az állatok erőre kaphatnak a beavatkozásokat követően.

A kórházat a lovak gyógyításánál használt eszközök alapján készített műszerekkel szerelték fel. Egy műtét ára ezer dollárnál, egy röntgen- vagy egy ultrahangos vizsgálat ára száztíz dollárnál kezdődik. A kórház céljai között szerepel az is, hogy hozzájáruljon a tevék gyógyításának fejlődéséhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.