Űrkutatás

Életet találtak az űrben?

Egy orosz űrhajós szerint Földön kívüli eredetű baktériumokat találtak a Nemzetközi Űrállomás külső burkolatán.

2017.11.29 16:11ma.hu
hirdetés

Vatta segítségével gyűjtötték be a mintákat egy űrséta során, az űrállomás azon pontjain, ahol az elhasznált üzemanyag gyakran kicsapódik, majd újabb vizsgálatok céljából továbbították őket a Földre.

"Mint kiderült, a vattákon ragadt baktériumok nem voltak jelen az ISS moduljának 1998-as felküldésekor" – nyilatkozta ezután a TASZSZ hírügynökségnek Anton Skaplerov orosz űrhajós.

A hangzatos bejelentést persze mindenki óvatossággal kezeli. A TASZSZ is rámutatott, hogy az élőlényeket felszerelésekkel, rakományokkal hurcolhatták fel az ISS-re.

Ha nem is földönkívüli eredetűek a baktériumok, annyi bizonyos, hogy rendkívül ellenállóak, hiszen ki kellett bírniuk az űrbéli vákumot, valamint a 121 és -157 fok között ingadozó hőmérsékletet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.