Elképesztő felvétel

Vajon kirakja a spéci Rubik-kockát? - videó

Hatványozottan bonyolult és komoly kézügyességet igénylő feladatra vállalkozott egy fiatalember.

2017.09.11 04:27ma.hu

A hagyományos Rubik-kocka 8 sarok-, 6 oldal-, 12 élkockából és egy középső elemből áll. Rubik Ernő eredetileg a 2x2x2-es változatot, akarta megvalósítani, végül a 3x3x3-assal készült el hamarabb. Az 1970-es és 80-as évek óta a kocka több fajtájával próbálkoztak, létezik már 6x6x6-os és annál is nagyobb. A 40. születésnapról a Google és a 3D nyomtatóközösségek is megemlékeztek, Oskar van Deventer holland puzzle-tervező pedig szintén tavaly jelentette be "A csúcs felett" nevű saját, 17x17x17-es változatát, az eddigi legnagyobb és legnehezebb nyomtatott Rubik-kockát. A kirakási módok száma 6,69x10^1054, azaz többezer 0-val végződő összeg. A kirakási csúcsot Kenneth Brandon puzzle-rajongó tartja 7 és félórával. Ez "eggyel" kisebb, de így is hihetetlen...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.