Előre a jövőbe!

Repülő autót épít a DeLorean

Sajnos, fluxuskondenzátort nem építenek az elektromos hajtású, önvezető csodajárgányba.

2017.08.14 18:44ma.hu
Fotó: DeLorean Aerospace

Repülő autót épít a DeLorean - írja a Wired. A két pár szárnnyal felszerelt DR-7-et Paul DeLorean, a Vissza a jövőbe-filmekből is ismert autót tervező Paul DeLorean unokaöccse álmodta meg.

A tervek szerint a csodakocsit a függőleges fel- és leszállást lehetővé tévő légcsavarokkal is felszerelik majd. A repülő autót a DeLorean Aerospace nevű vállalat fogja gyártani, amelyet 2012-ben alapított a feltaláló-cégvezető.

A hat méter hosszú, 5,6 méter széles járgány szárnyai behúzhatók lesznek, hogy elférjen egy kisebb garázsban is. Ateljesen elektromos hajtású autó sofőr nélkül is elvezetgeti majd magát - igaz, fluxuskondenzátort sajnos nem építenek bele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.