Állati

Fehér tigrisnek születtek négyes ikrei egy ukrán állatkertben

Ritka, veszélyeztetett fehér tigrisnek születtek négyes ikrei hétfőn az Azovi-tenger partján fekvő ukrajnai Bergyanszk állatkertjében.

2017.08.10 14:27MTI
hirdetés

“Igen ritka, veszélyeztetett változat a fehér tigris, alig 200 fehér tigris él a világon” – mondta Igor Kalcsenko, az állatkert igazgatója a helyi sajtónak.

Az újszülött kölykök neme egyelőre nem ismert, mert az édesanyjuk, Azira nem engedi közel az állatkert dolgozóit. A nőstény tavaly két hím és egy nőstény kölyöknek adott életet.

A tigrisek általában két-három kölyköt hoznak világra, a négyes-ötös ikrek ritkák.

A fehér tigris a bengáli tigris egyik mutációjaként jött létre. A természetben igen ritkán fordul elő, mivel feltűnő színe miatt túlélési képessége kisebb, mint normál színezetű társainak.

Nevükkel ellentétben nem albínó állatok, kék szemük és rózsaszín orruk van, bundájuk fehér, amelyet fekete színű csíkok tarkítanak.

Az első fehér tigrist 1951-ben fogták be Közép-Indiában, és Mohannak nevezték el. Ettől a tigristől származik az összes fogságban élő fehér tigris.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.