Csodálatos természet

Majdnem ezer kilométert repült egy kismadár, hogy megtalálja a párját

De egyelőre sajnos hiába. Kitartás, kicsi Marcel!

2017.08.09 13:04ma.hu
hirdetés
Fotó: SWNS

Csaknem ezer kilométert repült Nagy-Britannia felett egy szerelmes kismadár - írja a Metro. Marcel, a lappantyú a párját keresve tette meg ezt a hatalmas távolságot, mozgását azért tudták pontosan nyomon követni, mert jeladót tettek rá a New York-i Egyetem ornitológusai.

Marcel egyelőre sajnos hiába kutatta élete szerelmét, nem találta meg. Doncasterből először Cambridgeshire-be, majd Norfolkba, végül Milton Keynes-be vitt az útja. Ezután tett még egy kört a Shropshire-i Severn Valley felé és Birmingham központját is meglátogatta, mielőtt dolgavégezetlenül elindult volna haza.

Szorítunk neki, hogy párt találjon - annál is inkább, mivel már csak pár hét van hátra a kihalófélben lévő lappantyúk párzási időszakából.

Fotó: Metro

Marcel közel ezer kilométeres odüsszeiája Nagy-Britannia felett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.