Robotika

Hatalmasat zakózott a Boston Dynamics robotja (videó)

Atlas, a cég csúcsrobotja egy bemutatón nemes egyszerűséggel beesett a színfalak mögé.

2017.08.08 09:24ma.hu
Fotó: Boston Dynamics

Kellemetlen baleset történt júliusban a Boston Dynamics egyik bemutatóján.

A fejlett robotjairól híres amerikai cég a Congress of Future Science and Technology konferencián mutatta be, mit tud eddigi legfejlettebb gépembere, az autonóm mozgásra és egyszerűbb feladatok elvégzésére is alkalmas Atlas.

Egy ideig minden simán ment: Atlas Marc Raibert, a cég vezérigazgatója és egy távirányítású SpotMini robot közreműködésével látványos showt csinált: segítség nélkül tájékozódott, illetve mozgott a színpadon és egy dobozt is fel tudott emelni. Igen ám, csakhogy amikor dolga végeztével el akarta hagyni a rivaldafényt, váratlanul megbotlott egy reflektorban és nagy csörömpöléssel bezuhant a színpad mögé.



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.