NASA

Bolygóvédő állást hirdetett a NASA

A felügyelőknek az idegenektől kell megóvniuk a Földet.

2017.08.03 13:06MTI
hirdetés

Az álláshirdetésben olyan szakembereket keresnek, akik Planetary Protection Officerként megakadályozzák, hogy idegen elemek szennyezzék a Földet.

A felhívás valódi, az USAJobs, az amerikai kormány hivatalos online felületén jelent meg, ahol szövetségi hivatalok és szervezetek hirdetnek állásokat.

A jelöltektől elvárják, hogy “haladó szintű bolygóvédelmi ismeretekkel rendelkezzenek”, legyen tapasztalatuk “űrprogramok tervezésében és kivitelezésében”, mivel a feladat a “világűr emberek és robotok végezte felfedezéséből származó biológiai szennyezés megakadályozása” lesz.

A pályázókat kiemelkedő fizetéssel kecsegtetik: évente 124 ezer és 187 ezer dollár (31,7 millió – 47,8 millió forint) között kereshet, akit felvesznek.

A szerződéseket három évre kötik, amelyet további két évvel hosszabbíthatnak meg.

A pályázók augusztus közepéig jelentkezhetnek. A BBC szerint az ötlet nem új, az ENSZ 1967-ben aláírt űrhajózási egyezménye tartalmazza a felhívást, hogy az űrhajókat indító országok akadályozzák meg a földi űrszennyezést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.