Állati

Gyűrűsfarkú makik születtek a veszprémi állatkertben

Gyűrűsfarkú maki (katta) ikrek születtek május végén a veszprémi állatkertben, a látogatók a Fejes-völgyi területén lévő kifutóban láthatják a kölyköket.

2017.06.06 15:46MTI
hirdetés

Török László igazgató elmondta, hogy az újszülött katták jól vannak, napjuk jelentős részét anyjuk szőrébe kapaszkodva töltik.

Fotók: Veszprémi Állatkert Facebook

A katták öt hónapos korukig általában anyatejjel táplálkoznak, de két hónapos koruktól már kóstolgatják a gyümölcsöket, zöldségeket, a különböző hajtásokat és leveleket - fűzte hozzá.

Török László beszélt arról is, hogy a katta könnyen felismerhető hosszú, gyűrűs mintázatú farkáról, amelyet járás közben a magasba tart. A Madagaszkár déli és délnyugati részén fekvő erdőkben honos.

Húst nem fogyaszt, legfeljebb ízeltlábúakat kap el néha, de elsősorban falevelekkel, fiatal hajtásokkal, virágokkal, gyümölcsökkel, egyes fák kérgével táplálkozik.

Három új tevével is bővült az állatkert lakóinak száma a múlt héten, a kétpúpú tevék immár kilencfős csapata az Afrika szavanna kifutó mellett látható - mondta az igazgató.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.