Paleontológia

Elképesztő épségben megmaradt dinoszauruszmúmiát találtak

A 110 millió éves, szinte teljes épségben megmaradt maradvány egy hatalmas, félelmetes páncélzattal rendelkező növényevő nodosaurusé.

2017.05.22 12:19ma.hu
Fotó: AFP

Hihetetlen leletre bukkantak a paleontológusok egy, a kanadai Alberta tartomány északi részében fekvő olajhomok-bányában.

A szinte teljes épségben megmaradt dinoszauruszfosszíliát még 2011-ben ásták ki, de csak most mutatták be a nyilvánosság előtt.

Fotó: AFP

A hat méter hosszú, több mint egytonnás nodosaurus 110 millió évvel ezelőtt élt. Növényekkel táplálkozott, hatalmas testét vastag, tüskékkel borított páncél védte a ragadozóktól.

Fotó: AFP

Ez a legjobb állapotban megőrződött dínómaradvány, amit valaha találtak. "Tulajdonképpen egy dinoszauruszmúmia - egészen kivételes lelet" - mondta róla Don Brinkman, a drumhelleri Royal Tyrrel múzeumkutatási igazgatója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.