Égi jelenség

Május 10-én ránk ragyoghat a tejhold

Újabb csodálatos teliholdnak lehetünk szemtanúi pár nap múlva!

2017.05.06 19:04ma.hu

Tojás hold, a keltáknál termő hold, az új-pogányoknál az ébredés holdja, a kínaiaknál babarózsa hold, cseroki indiánoknak virág hold, a dakota-sziú indiánoknak pedig a vadludak visszatérésének holdja. Ez ragyog ránk majd május 10-én éjjel ha minden jól megy. A virághold egyébként a legelterjedtebb neve, amit onnan kapott, hogy mire ez a Hold felkel, addigra már teljesen virágba borult a természet. Már ahol, ugyanis a legtöbb helyen még javában fűtenek, és "várjuk" a jégesőt is...

Ilyen volt a virághold 2013-ban

Telihold kevéssel éjfél előtt a Kos-Mérleg tengelyen, a Kos Nap és a Mérleg Hold szembenállásából. Ez a Telihold együttműködési készségünk megváltozásáról szól, és új típusú találkozások, közösségek létrejövetelét jelzi előre - áll a május havi védikus prognózisban, annak, aki ért hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.