Szokás

Meglepő, mit tett a halott fajtársa mellett ülő csimpánz

Meglepő viselkedést figyeltek meg csimpánzoknál.

2017.03.17 17:00ma.hu

Fura jelenetet figyeltek meg a zambiai Chimfunshi Wildlife Orphanage Trust területén a St. Andrews-i Egyetem szakemberei. Egy nőstény csimpánz fajtársa teteme mellett ücsörgött, majd elkezdte az elhullott állat fogait tisztogatni. A szakemberek szerint elképzelhető, hogy egyfajta gyászfolyamatot látható a felvételen, de az is lehetséges, hogy egyszerűen csak nem értik a csimpánzok, hogy társuk miért vált hirtelen mozdulatlanná.

Ha a csimpánzokat mégis foglalkoztatja a halál és az elmúlás, akkor tanulmányozásukkal sok mindent megtudhatunk arról, miként alakult ki az emberiség esetében a temetkezési szokás.

Egy biztos, a halott fajtársa mellett ülő csimpánz szokatlanul viselkedik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.