Állati

Barna varangyokat mentenek Nógrádban

A természetvédők terelőrendszert készítettek a 2-es főút mentén, hogy megóvják a vándorló kétéltűeket.

2017.03.12 12:41MTI

Minden tavasszal a föld alatti telelőhelyükről előbújó békák nagy csapatokban indultak szaporodóhelyükre, az Ipoly ártere felé. Természetvédők a békák vándorlási útvonalát keresztező nagy forgalmú főút mentén terelőrendszert készítettek, hogy megóvják a kétéltűeket.

A kétéltűek számára kiépített terelőrendszer mentén begyűjtött barna varangy (Bufo bufo) a 2-es számú főút mellett, Hont közelében (MTI/Komka Péter)


Sámuel Zsuzsanna önkéntes békamentő egy békát enged szabadon a 2-es számú főút alatt húzódó alagút bejáratánál (MTI/Komka Péter)


Sámuel Zsuzsanna önkéntes békamentő (j) barna varangyokat (Bufo bufo) mutat egy fiúnak a 2-es számú főút mellett (MTI/Komka Péter)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.